Poujoulat - Positieve energie NL 2
Poujoulat - Image annonce sans texte web

Een gekleurd kanaal in uw interieur? Ja !

Geef uw schoorsteenkanaal een persoonlijk tintje met de producten van Poujoulat. Voor een kleurrijk interieur. Bij Poujoulat wordt alles wat zichtbaar is in de verwarmingsinstallatie een decoratief element, en dit is een exclusief kenmerk. Het enige wat u hoeft te doen is te beslissen, volgens uw smaak en stijl.  De

Verder lezen »
Poujoulat - thumb 1998 Energie positive big

Ben je een ketel aan het installeren? Kies de juiste configuratie!

Een verwarmingsketel wordt ‘luchtdicht’ genoemd wanneer de verbrandingslucht en verbrandingsproducten uit het gebouw worden aangezogen en afgevoerd naar buiten. Deze verwarmingsketel werkt in een gesloten circuit ten opzichte van de woning.
Het rookkanaal voor luchtdichte verwarmingsketels kan verticaal (de meest esthetische oplossing) of horizontaal (de meest economische oplossing) worden geïnstalleerd, maar onder bepaalde voorwaarden.
Een andere configuratie bestaat uit het hergebruiken van een bestaand rookkanaal of schoorsteen om het om te vormen tot een luchtdicht systeem door middel van een schouwkanaalsysteem.
Er bestaan eveneens systemen voor de aansluiting van meerdere apparaten op hetzelfde rookkanaal (zie de collectieve gassystemen).

Verder lezen »
Poujoulat - montage raccordement content

Goede redenen om thuis een houtkachel te hebben!

U wilt al een tijdje een houtkachel… En onlangs genoot u bij de buren van een drankje bij het vuur, wat een genot! Hun woonkamer was vrij gewoon, en nu, met hun nieuwe kachel, is het gezelliger en echt moderner geworden.Terug thuis begonnen de vragen zich op te stapelen: “Moeten

Verder lezen »