Je bekijkt nu Ben je een ketel aan het installeren? Kies de juiste configuratie!

Ben je een ketel aan het installeren? Kies de juiste configuratie!

Poujoulat - ChaudiereGazLD

Een verwarmingsketel wordt ‘luchtdicht’ genoemd wanneer de verbrandingslucht en verbrandingsproducten uit het gebouw worden aangezogen en afgevoerd naar buiten. Deze verwarmingsketel werkt in een gesloten circuit ten opzichte van de woning.

Het rookkanaal voor luchtdichte verwarmingsketels kan verticaal (de meest esthetische oplossing) of horizontaal (de meest economische oplossing) worden geïnstalleerd, maar onder bepaalde voorwaarden.
Een andere configuratie bestaat uit het hergebruiken van een bestaand rookkanaal of schoorsteen om het om te vormen tot een luchtdicht systeem door middel van een schouwkanaalsysteem.
Er bestaan eveneens systemen voor de aansluiting van meerdere apparaten op hetzelfde rookkanaal (zie de collectieve gassystemen).

Wat is een configuratie van het type C1?
Een gesloten verbrandingstoestel in configuratie C1, is een apparaat geïnstalleerd met een concentrisch rookkanaal, vanaf de uitgang van het apparaat tot aan het eindpunt of terminal. Een horizontaleterminal (in de gevel) verzekert de luchttoevoer en de afvoer van de verbrandingsproducten. Deze configuratie wordt doorgaans ‘horizontaal luchtgat’ genoemd.
De rookkanalen van DUALIS condensatie, DUALIS lage temperatuurofDUALIS EIbeantwoorden aan alle types gesloten verwarmingsketels van het type C1.

Poujoulat - Dualis condens systemeB
Poujoulat - dualis horiz

Wat is een configuratie van het type C3?
Een gesloten verbrandingstoestel in configuratie C3, is een apparaat geïnstalleerd met een concentrisch rookkanaal, van de uitgang van het apparaat tot aan het eindpunt of terminal. Een verticaleterminal (in het dak) verzekert de luchttoevoer en de afvoer van de verbrandingsproducten. Deze configuratie wordt doorgaans ‘verticaal luchtgat’ genoemd.
De rookkanalen DUALIS condensatie, DUALIS lage temperatuur of DUALIS EI beantwoorden aan alle types gesloten verwarmingsketels van het type C3.

Poujoulat - Dualis condens systemeA belge
Poujoulat - 6ffbb233814718dfd9f429f69a5aaf7966b8fb2b

Wat is een configuratie van het type C9?
Een gesloten verbrandingstoestel in configuratie C9, is een apparaat aangesloten op een gerenoveerd rookkanaal. Het buizenstelsel dat gebruikt wordt voor het kanaliseren van de rook, creëert een ringvormige ruimte in het rookkanaal die de verbrandingslucht naar de verwarmingsketel aanvoert. Deze renovatietechniek voor rookkanalen is bijzonder geschikt bij de vervanging van verwarmingsketels door modellen met condensatie. Zo optimaliseert men het werk door de verplaatsing van het apparaat te vermijden en door het bestaande rookkanaal te hergebruiken.
Met de handleiding van de verwarmingsketel kan de maximale lengte van de installatie worden bepaald.
De FLEXCONDENS rookkanalen beantwoorden aan alle types gesloten verwarmingsketels voor configuraties van het type C9.

Poujoulat -
Poujoulat - aa877112a976e340e0d483bcb9f730b330266c67