BIM

BIM Objecten

Wat is BIM?

BIM staat voor Building Information Modeling of digitale maquette. BIM is een 3D grafisch modelleringsproces. Het is een digitaal bestand dat alle technische informatie over het werk bevat. Het bevat elk voorwerp in het gebouw en zijn kenmerken. Het digitale model van het project wordt opgebouwd naarmate het project vordert, wat het mogelijk maakt de voortgang of wijzigingen ervan visueel waar te nemen.

In de praktijk

Op het BIMOBJECT platform leveren wij de BIM objecten voor de gamma’s Dakuitgangen (Luminance en TCP), THERMINOX en 3 CEP MULTI+.

Eenmaal omgezet in een BIM-object, kunnen deze verschillende producten door architecten en studiebureaus worden opgehaald om het digitale model in te voeren in bouwsoftware (ARCHICAD en REVIT).

Het Bimobject platform geeft toegang tot de kenmerken van de producten: familie, beschrijving, links naar de Poujoulat website, classificatie…

Het BIM heeft tot doel het concurrentievermogen te vergroten door de kosten te verlagen en tijd te besparen tijdens de ontwerp- en exploitatiefase.
Het beperkt ook constructiefouten en vermindert fouten en verlies van informatie.