PGI SYSTEEM

Aansluiting van pelletkachels

De pelletkachel is niet meer weg te denken uit het landschap van uw huis. Het aanbod van producten is gediversifieerd en biedt betrouwbare technologie met steeds fraaiere ontwerpen.

Poujoulat heeft het PGI-systeem ontwikkeld, een rookkanaal van star roestvrij staal voor de afvoer van rook van pelletkachels dat zich aanpast aan de gewenste esthetiek. Hij is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, zodat uw kachel een volwaardig onderdeel wordt van uw interieurinrichting.

Poujoulat - Grey Configuration
CONFIGURATIES

In nieuwe of bestaande woningen
Binnen of buiten het huis

Poujoulat - Grey Performance
ENERGIE RENDEMENT

Aanzienlijke toename van de opbrengst met 5 à 10%.
Potentiële besparing van 50 tot 100 kg pellets

Poujoulat - Grey Personalisation
PERSONALISATIE

Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren

Gedetailleerde beschrijving

Het PGI-gamma biedt een oplossing voor alle aansluitingssituaties voor kachels, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Hij kan worden geïnstalleerd in een verticaal of horizontaal rookkanaal, binnen of buiten uw huis.

Dit systeem is ontworpen in samenwerking met de belangrijkste Europese kachelfabrikanten om de prestaties van uw kachel te optimaliseren en een eenvoudige en veilige werking te garanderen.

De concentrische technologie (twee buizen in elkaar) creëert een luchtopening die de toevoer van verbrandingslucht en de afvoer van rook in hetzelfde kanaal mogelijk maakt.

Kies voor dit unieke systeem, waarmee u de opbrengst tot 10% kunt verhogen, d.w.z. 50 tot 200 kg pellets per jaar (afhankelijk van de regio).

Normalisering en garantie

Het PGI-gamma heeft het CERIC-label gekregen van het CERIC-laboratorium, een Europese referentie op het gebied van schoorstenen en duurzame energie. Het CERIC-label bevestigt dat het product door het CERIC-laboratorium is getest en gevalideerd op niveaus die de huidige regelgeving overtreffen.

De kwaliteit van Cheminées Poujoulat wordt erkend door de grootste Europese fabrikanten van verwarmingstoestellen.
Alle producten voldoen aan de Franse en Europese normen en genieten een garantie van tien jaar.

De PGI-reeks is houder van de DTA van het CSTB nr. 14/13-1943.

Poujoulat - le plus poujoulat NL

VERBETERDE VERBRANDING

GEBRUIKSVEILIGHEID

ENERGIEBESPARING

Voorbeeld van een installatie

Technische kenmerken

Dubbelwandig roestvast stalen binnen- en buitenkanaal, continu gelast, met een gekalibreerde conus-tot-conusverbinding die een goede afdichting garandeert vanaf het moment van montage.

Compleet assortiment van 3 diameters, geschikt voor alle soorten assemblages en toestellen.

Concentrisch kanaal (met twee buizen in elkaar), zorgt voor:

  • De toevoer van verbrandingslucht
  • De afvoer van rook in éénzelfde kanaal

De voor de verbranding benodigde lucht wordt van buiten het huis aangevoerd en wordt verwarmd bij contact met de wand die de rook afvoert.

Installatie en onderhoud

De installatie van het schoorsteenkanaal moet worden uitgevoerd door vakmensen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant van het verwarmingstoestel.

Volgens de voorschriften moeten schoorstenen twee keer per jaar worden geveegd, met een minimum van één keer tijdens de stookperiode.

Specificaties

Onze aanbevelingen