De verdeling van warme lucht voor inzethaarden en houtkachels in eengezinswoningen

06/11/2019 - Energiebesparing

Distributiesysteem van warme lucht of warmteverdeler

Een verwarmingsapparaat op hout verwarmt voornamelijk de woonkamer zonder directe warmte te verspreiden naar andere ruimtes van de woning. Dit kan leiden tot een gebrek aan comfort (te intense warmte in de woonkamer) en overmatig energieverbruik door het gebrek aan optimalisatie.

Een distributiesysteem van warme lucht kan deze ongemakken verhelpen door de warmte die wordt geproduceerd door een inzethaard of houtkachel te verdelen via een schouwkanalensysteem dat in verbinding staat met meerdere delen van de woning.

De oplossing van Poujoulat: het distributiesysteem van warme lucht Comfort +

Het distributiesysteem van warme lucht Comfort + is betrouwbaar en efficiënt en geschikt voor het optimaliseren van het rendement van het verwarmingsapparaat op hout, door het recupereren van de geproduceerde warmte om deze te verspreiden naar de verschillende delen van de woning.

Het warmtedistributiesysteem Comfort + is beschikbaar voor installaties van inzethaarden en houtkachels die zijn aangesloten op geïsoleerde rookkanalen van Poujoulat.

Het distributiesysteem van warme lucht Comfort + heeft het Technisch advies nr. 14/07-1128 verkregen. Bovendien maakt het gebruik van het label Getest door CERIC.

CONFORT + HOUTKACHEL                                           CONFORT + INZETHAARD

   

 

De voordelen van het systeem Confort +

- Systeem beschikbaar zowel voor inzethaarden als houtkachels

- Optimalisatie van het rendement van het verwarmingsapparaat

- Vermindering van de kosten; het apparaat kan op zichzelf meerdere ruimtes van de woning verwarmen (tot en met 6)

- Ventilatiemotor die beschikt over een silent-blok voor meer comfort

- Precieze controle van het systeem dankzij een schakelaar (beschikbaar als optie)

- Gegarandeerde luchtkwaliteit en veiligheid

- Franse makelij

Het werkingsprincipe van de warmteverdeler

De warmteverdeler Comfort + kan worden aangepast aan schoorstenen uitgerust met een inzethaard met houtblokken of een houtkachel.

De installatie werkt onder druk (regelmatige voortstuwing van lucht). De motor is geïnstalleerd in de hanenbalken en haalt lucht uit de ruimte waar het verwarmingsapparaat is geïnstalleerd.

De lucht wordt geduwd in de warmtewisselaar die zich bevindt in de afzuigkap in het verlengde van het geïsoleerde rookkanaal. De lucht wordt opgewarmd in contact met de binnenwand van de warmtewisselaar en beweegt verder in het distributienetwerk tot aan de blaasopeningen.

De installatie Comfort + moet systematisch een warmtewisselaarpakket voorzien dat wordt gedefinieerd in functie van de diameter van het geïsoleerde rookkanaal van Poujoulat en van het model van de motor.

Het pakket bevat:

- De warmtewisselaar die wordt gedefinieerd in functie van de diameter van het geïsoleerde rookkanaal Therminox

- De luchtaanzuigopening die is aangepast aan de diameter van het geselecteerde netwerk

- De sondekast waarmee de sonde kan worden geplaatst.

De essentiële elementen

Voordat een distributiesysteem van warme lucht wordt geïnstalleerd, moet zeker worden gecontroleerd of het perfect overeenstemt met de behoeftes van de woning:

- Selecteer de motor die is aangepast aan het netwerk.

- Definieer de lengte en de diameter van het luchtdistributienetwerk.

- Zoek de diameter van het geïsoleerde rookkanaal Therminox.

- Kies het warmtewisselaarpakket dat overeenstemt met de diameter van het rookkanaal en met de diameter van het netwerk.

Meer artikelen