Individuele rookkanalen voor condensatieketels in renovatie

06/11/2019 - Energiebesparing

Een gunstig milieu

In een algemene context van forse stijgingen van de energieprijzen, verzwaring van de thermische regelgeving en een reële aandacht voor het milieu, is de keuze van het verwarmingssysteem tijdens renovatiewerken overheersend.

Verwarmingssystemen moeten worden verbeterd door energetische efficiëntie en comfort met elkaar te verenigen.

Condensatieketels beantwoorden perfect aan deze vereisten: ze kunnen een rendement behalen van meer dan 108 % PCI*. Deze producten ontwikkelen zich verder en vereisen de renovatie van bestaande rookkanalen.
(* 'Pouvoir calorifique inférieur': onderste verbrandingswaarde)

Het rookkanaal, een onmisbaar element voor de optimale werking van verwarmingsketels

De installatie van condensatieketels zorgt voor een vermindering van verwarmingskosten tot wel 25 % in verhouding tot een oudere verwarmingsketel van 15 jaar.

Om volledig te genieten van de prestaties van condensatieketels is de plaatsing van aangepaste rookkanalen noodzakelijk. Hun kenmerken garanderen een uitstekend niveau van veiligheid (goede dimensionering, bestand tegen vuur en condensatie), dichtheid (ten opzichte van woningen en gemeenschappelijke delen) en duurzaamheid (mechanische weerstand, kwalitatieve materialen...).

Alle producten die worden geproduceerd door Poujoulat zijn voorzien van de CE-markering en maken het voorwerp uit van permanente testen in het laboratorium CERIC.

Poujoulat biedt een compleet gamma van rookkanalen die zijn aangepast aan condensatieketels in eengezinswoningen, gemeenschappelijke en industriële woningen ongeacht de gebruikte energiebron (gas en stookolie) en het vermogen (van 10 kW tot 20 MW).

 

Airflue Renovatie voor individueel, gemetseld rookkanaal

Het systeem Airflue Renovatie wordt gebruikt bij de vervanging van verwarmingsketels. Met het systeem kan het bestaande rookkanaal worden aangepast aan de nieuwe condensatieketels, terwijl tegelijkertijd de bestaande ventilatie van het lokaal wordt behouden. Moderne verwarmingsketels beschikken niet meer over dempers.

Airflue Renovatie is aangepast aan individuele rookkanalen in zowel gemeenschappelijke woningen als eengezinswoningen en beantwoordt zo aan de vereisten van de nieuwe thermische regelgeving waarbij tegelijkertijd de luchtverversing in de woning wordt behouden.

Het systeem bestaat uit een eindpunt geïnstalleerd bovenaan het bestaande rookkanaal, flexibele buizen aangepast aan de condensatie, een plaat voorzien van de aansluiting van de verwarmingsketel en 3 ventilatieopties. Zodra de verwarmingsketel is geplaatst, neemt hij verbrandingslucht op in de ruimte. De rook (temperatuur tot 120 °C) wordt afgevoerd dankzij de flexibele buizen; de vervuilde lucht van de ventilatie wordt in de ruimte tussen afgevoerd.

FlexCondens: de renovatieoplossing voor individuele rookkanalen

De enkelwandige flexibele rookkanalen FlexCondens zijn ontwikkeld voor kanaalvoeringen en de aansluiting van luchtdichte verwarmingsketels met condensatie, op gas of op stookolie, waarvan de rooktemperatuur niet hoger wordt dan 120 °C. Ze worden gemaakt van polipropyleen.

Het gamma FlexCondens is geschikt voor het maken van complete kanaalvoeringen tot de aansluiting van de condensatieketel.

De accessoires verzekeren de dichtheid bovenaan het buisstuk en de aansluiting van de verwarmingsketel, alsook de recuperatie van condensaten.

FlexCondens is met name geschikt voor de renovatie van individuele rookkanalen.

Dualis Condensatie EP-GP: individueel luchtgat

Het concentrische gamma Dualis Condensatie is geschikt voor het maken van afvoersystemen van verbrandingsproducten van het type luchtgat. Het is vooral geschikt als het bestaande rookkanaal niet opnieuw kan worden gebruikt, of als er geen aanwezig is in de woning.

Het rookkanaal Dualis Condensatie is een concentrisch systeem bestaande uit een binnenbuis van polipropyleen (rook) en een extern omhulsel van gelakt metaal (lucht).

De verbrandingslucht circuleert van buitenaf in de ringvormige ruimte rond het rookkanaal. De rook (< 120 °C) wordt afgevoerd naar buiten in het centrale rookkanaal.

De configuraties kunnen horizontaal (type C1) of verticaal (type C3) zijn.

Meer artikelen