Rookkanaal voor luchtdichte gashaarden of gasinzethaarden

25/02/2016 - Advies

Verwarmingsapparaten die werken op gas worden vaker en vaker gebruikt. De installatie ervan vereist een rookkanaal dat hun prestatie optimaliseert.

EEN GUNSTIG MILIEU

Schoorstenen, inzethaarden en kachels die werken op gas worden heel vaak gebruikt met haarden in Europa, voornamelijk in Engeland, Nederland en België. In deze landen worden ze gebruikt als echte verwarmingsapparaten.

Deze apparaten zijn efficiënt, praktisch en esthetisch en bieden een grote soepelheid van gebruik (aanpasbaar vermogen, programmering, onmiddellijke start) en vereisen weinig onderhoud dankzij een zuivere verbranding; hun potentieel voor ontwikkeling is dus erg belangrijk.

Het rookkanaal, een onmisbaar element voor de optimale werking van gasapparaten

Voor het optimaliseren van de werking van het apparaat en om de consument volledig tevreden te stellen, zijn de kwaliteitseigenschappen van het apparaat en van het rookkanaal met elkaar verbonden.

Deze factoren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom test POUJOULAT systematisch de apparaten en hun rookkanalen in het laboratorium CERIC om hun algemene werking te optimaliseren.

De apparaten en rookkanalen moeten overigens samen worden gevalideerd.

PGI gas: rookkanaal voor gashaard

Het PGI-systeem is een gamma van roestvrijstalen dubbelwandige rookkanalen, speciaal ontwikkeld voor gashaarden. Het gamma is beschikbaar in meerdere diameters (Ø 80/130, 100/150 en 130/200 mm) en biedt een grote keuze aan accessoires voor een optimaal en esthetisch gebruik in woningen.

Het PGI-systeem is bestand tegen schoorsteenbranden en luchtdicht zonder afdichting. Het is voorzien van de CE-markering met certificaatnr. 0071-CPD-0051 en 0052, en van het Technisch advies nr. 14/08-1303 en geniet van het label Getest door CERIC dat wordt afgeleverd door het Industrieel onderzoeks- en studiecentrum van schoorstenen, et van de tienjarige garantie van Poujoulat.

Het PGI-systeem wordt geproduceerd in Frankrijk op basis van materialen van hoge kwaliteit die 100 % recycleerbaar zijn.

Plaatsing van het PGI-systeem

Er moet een veiligheidsafstand van 10 cm tussen de buitenwand van het systeem en elk brandbaar materiaal worden gerespecteerd.

De verbrandingslucht wordt opgenomen in de kamer, de dakuitgang moet verplicht 40 cm uitsteken boven de nok.

Voor een horizontale plaatsing moet de minimumhoogte van het eindpunt in verhouding tot de afgewerkte vloer 1,80 m zijn. 

Meer artikelen