Geïsoleerd rookkanaal voor verwarmingskelder

22/06/2017 - Advies

De thermische regelgeving van gemeenschappelijke woningen en tertiaire en industriële gebouwen is in volle evolutie, zowel bij nieuwbouw als bij renovaties. Bovendien is de structurele toename van de kost van fossiele brandstoffen een motiverende factor voor investeringen.

Verwarmingssystemen moeten dus worden verbeterd en de energetische efficiëntie en het gebruik van duurzame energiebronnen integreren.

De ontwikkeling van condensatieketels en het gebruik van hout als brandstof is daardoor sneller beginnen gaan, wat ook leidde tot renovaties en de plaatsing van nieuwe rookkanalen.

Rookkanalen dragen bij aan de besparing van energie

Besparingen in verband met deze nieuwe verwarmingsketels kunnen 30 %bereiken op voorwaarde dat ze geassocieerd zijn met aangepaste en performante rookafvoerkanalen.

Zowel de veiligheid moet worden verzekerd (dichtheid en vuurbestendigheid) als de prestaties (optimale trek, goede dimensionering).

Het rookkanaal moet worden ontworpen met het oog op duurzaamheid (mechanische weerstand, kwalitatieve materialen...) en moet gemakkelijk recycleerbaar zijn.

Bovendien moet het rookkanaal harmonieus kunnen worden ingewerkt in de omgeving (esthetiek, conformiteit, soepelheid van de plaatsing).

Therminox: een performante en duurzame oplossing

schema therminox

Poujoulat heeft het rookkanaal Therminox ontwikkeld om het rendement van moderne verwarmingsketels te optimaliseren.
Het is ontwikkeld in samenwerking met de fabrikanten van apparaten en de installateurs. De prestaties van het rookkanaal zijn gevalideerd in het Laboratorium CERIC.
Therminox is gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Het is bestand tegen schoorsteenbranden, terwijl ook een uitstekend dichtheidsniveau wordt verzekerd.

Isolatie van hoge dichtheid op basis van rotswol optimaliseert de trek en vermijdt de vorming van condensatie aan de buitenkant van het rookkanaal.
De werking van verwarmingsketels is dus optimaal als ze zorgt voor een daling van het energieverbruik en de vervuilende emissies.

Therminox integreert een eco-ontwikkeling: de productie, transport en plaatsing verbruiken weinig energie. Het rookkanaal wordt geproduceerd in een fabriek met het ISO 14001-2008-certificaat en is voor 97 % recycleerbaar. De ecologische voetafdruk is dus beperkt. Ten slotte maakt Therminox gebruik van een elegante lijn (met integratie van de veiligheidsbeugels) en verzorgde afwerkingen.

Therminox is beschikbaar in talloze afwerkingen (gepolijst en gespiegeld roestvrij staal, koper en epoxyverf in de RAL-kleuren).

Het luchtrookkanaal met enkele wand Condensor is de ideale aanvulling op het rookkanaal Therminox voor de aansluiting en de plaatsing van schouwkanalen bij bestaande rookkanalen (Therminox is eveneens compatibel met de geluidsdempers, flexibele rookkanalen en dakuitgangen van Poujoulat).

 

Silencieux ExcilenceNIEUW : GELUIDSDEMPING EXCILENCE

De geluidsdemper EXCILENCE combineert twee complementaire technologieën: absorptie en reactiviteit. Met deze
combinatie kan een zeer groot deel van het geluidsspectrum doeltreffend gedempt worden.

Deze geluidsdempers, die dankzij hun compacte vorm gemakkelijk te plaatsen zijn, kunnen in nieuwe installaties
gemonteerd worden en beantwoorden ook perfect aan de akoestische problemen in bestaande installaties.

Meer artikelen