De trekregelaar van de schoorsteen

05/11/2019 - Advies

Een goede trek is essentieel voor een goede verbranding. In bepaalde gevallen kan de natuurlijke trek worden belemmerd en wordt de rook dus niet correct afgevoerd. De rookafzuiging verzekert de luchting van de rookkanalen terwijl tegelijkertijd de trek en verbranding in het verwarmingsapparaat worden geoptimaliseerd.

 

 

 

 

Meer weten over de geassocieerde producten

De verkoop van apparaten die gebruikmaken van hout als brandstof (kachels, fornuizen, haarden en inzethaarden) boekt een constante vooruitgang.

De markt wordt gedragen door de eigenwaarden in de sector van duurzame energie en is zeer veelbelovend. De voordelige prijs van hout en het duurzame karakter ervan zijn evenzeer troeven voor de ontwikkeling van de brandhoutsector. Verwarmingsapparaten zijn steeds performanter en vereisen een geoptimaliseerde rookafvoer; een goede dimensionering en een constante trek voor het beste rendement.

Het rendement van verwarmingsapparaten op hout is afhankelijk van de natuurlijke trek die wordt gecreëerd in het rookkanaal.

De natuurlijke trek moet worden aangepast aan de nominale waarde die wordt aanbevolen door de fabrikant van het apparaat, over het algemeen tussen 10 en 15 pascal. Maar hoe kouder de buitenlucht, des te lager de luchtdruk en des te meer de depressie in het rookkanaal toeneemt.

In volle winter kan deze depressie, zelfs in een goed gedimensioneerd rookkanaal, waarden bereiken van meer dan 50 pascal en de installatie in gevaar brengen (hoge temperatuur, overmatig verbruik van hout...).

De innovatie van Poujoulat: REGUL’TECH

Als antwoord op deze grote marktevolutie lanceert Poujoulat REGUL’TECH, de eerste trekregelaar die is aangepast aan alle apparaten (kachel, verwarmingsketel, haard, inzethaard) en alle brandstoftypes.

De trekregelaar REGUL’TECH zorgt ervoor, door het inspuiten van lucht in het rookkanaal, dat de depressie hier wordt verminderd en op een constante manier op de nominale waarde wordt gehouden die is opgegeven door de fabrikant van het verwarmingsapparaat.

De trekregelaar REGUL’TECH kan perfect worden geïntegreerd in de esthetiek van het aansluitkanaal van houtkachels.

De opening van de regelklep wordt bestuurd via een systeem met tegengewicht, waarmee nauwkeurig de nodige luchthoeveelheid kan worden geïnjecteerd in het rookkanaal. De trek wordt zo permanent geoptimaliseerd, ongeacht de weersomstandigheden en de belasting van het apparaat.

Dankzij een besturing van de luchtinspuitklep via tegengewichten, is de regeling tegelijkertijd eenvoudig en zeer precies (tot op de pascal nauwkeurig).

REGUL’TECH is uitgerust met een schokdempende dichting waardoor het systeem een zeer stille werking krijgt.

De voordelen van de trekregelaar REGUL’TECH voor gebruikers:

- Optimalisatie van het brandstofverbruik
- Aanzienlijke toename van de duur van elke vlaag
- Vermindering van vervuilende emissies
- Toename van de levensduur van het verwarmingsapparaat en van het rookkanaal
- Onderhoudsgemak, kwaliteit van de materialen
- Vereenvoudigde regeling: zonder meetinstrument

 

Meer artikelen