Collectief rookkanaal met hoge prestaties

31/10/2019 - Advies

Een bepaald aantal verplichtingen zijn van toepassing bij de renovatie van bestaande verwarmingsketels. Er moet dan ook worden geopteerd voor systemen met collectieve rookkanalen waarmee de integratie van nieuwe verwarmingsketels mogelijk is en de energetische efficiëntie wordt bevorderd.

 

 

 

De context

Talloze gemeenschappelijke woningen zijn tegenwoordig uitgerust met een individuele verwarmingsketel op gas.

De technische evolutie van apparaten, in combinatie met een reglementair kader dat altijd veeleisender wordt, brengt een aantal verplichtingen met zich mee als de vervanging van verwarmingsketels noodzakelijk is.

De nieuwe thermische regelgeving voor nieuwbouw en renovaties vereisen de plaatsing van systemen waarmee een aanzienlijke verbetering van de energetische efficiëntie mogelijk is.

Dat gaat van een verduurzaamde isolatie over een beter beheer van de ventilatie tot verhoogde prestaties van het verwarmingssysteem. Deze prestaties mogen niet worden behaald ten koste van de veiligheid, het comfort en de beschikbare leefruimte van de gebruiker.

Poujoulat heeft dus het systeem 3CE P MULTI+ gecreëerd om te beantwoorden aan al deze vereisten.

Het systeem 3CE P Multi +, collectief rookkanaal met hoge prestaties

Het systeem 3CE P MULTI+ is bedoeld voor het maken van rookafvoerkanalen en luchttoevoerkanalen van luchtdichte verwarmingsketels in gemeenschappelijke woningen, nieuwbouw of bestaand.

Het systeem is geschikt voor de aansluiting van 2 tot 20 individuele verwarmingsketels (maximaal 2 per verdieping voor de binnenversie), allemaal in een extreem compact geheel.

Resultaat: geen meerdere aansluitkanaalen meer in de gevel en een enkele dakuitloop.

De dichtheid van het systeem is geschikt voor rookafvoer onder lichte positieve druk, wat de plaatsruimte van het rookkanaal in de technische koker aanzienlijk vermindert. 3CE P MULTI+ is, door de 'volledig roestvrijstalen' constructie bestand tegen vuur.

Het systeem 3CE P MULTI + is geschikt voor de aansluiting van verwarmingsketels met condensatie of lage temperatuur. De plaatsing van condensatieketels zorgt voor een vermindering van verwarmingskosten tot wel 25 % in verhouding tot een oudere verwarmingsketel van 15 jaar.

Twee installatieconfiguraties zijn mogelijk

• een concentrisch rookkanaal voor binnenmontages, compatibel met verwarmingsketels van het type C4.
• een geïsoleerd dubbelwandige rookkanalen voor buitenmontages, compatibel met verwarmingsketels van het type C8.

SYSTEMEN 3 CE P MULTI+ CONCENTRISCH
Binnenmontage       
                                           
                                       

SYSTEMEN 3 CE P MULTI+ GEÏSOLEERD DUBBELE WAND
Buitenmontage

• Optimalisatie: zeer aanzienlijke vermindering van de benodigde ruimte voor het systeem. De kleine afmetingen van het verticaal rookkanaal vergemakkelijken de integratie in de technische koker van de andere netwerken van het gebouw.

• Veiligheid: dichtheid van het systeem ten opzichte van de woningen. Het verzekert de functies van toevoer van lucht en afvoer van verbrandingsproducten in alle veiligheid.

• Vlotte plaatsing: montage met eenvoudige ineensluitende verbinding en verbindingsbeugels.

• Innovatie: versleping mogelijk op het verticaal rookkanaal.

• Esthetiek: wegvallen van de luchtgaten in de gevel. Een enkele dakuitloop, gemaakt met een schoorsteen en geïntegreerd in de architectuur van het gebouw.

 


•Veiligheid: door de isolatie met steenwol van hoge dichtheid kan het rookkanaal buiten worden geplaatst. Het systeem bevordert de thermische trek en vermijdt ijsafzetting van condensaten tijdens de koude periodes.

• Vlotte plaatsing: montage met eenvoudige ineensluitende verbinding en verbindingsbeugels. De kleine diameter van het rookkanaal en de accessoires van het gamma vergemakkelijken de plaatsing.

• Innovatie: deze buitenversie biedt een oplossing voor zeer veel gevallen waarbij luchtdichte verwarmingsketels moeilijk kunnen worden ingevoerd in gemeenschappelijke woningen; met name bij renovaties.

• Esthetiek: rookkanaal afgewerkt in roestvrij staal of geverfd in RAL-kleuren. Deze afwerkingen zorgen voor een vlotte integratie in de esthetiek van gebouwen. De discrete luchtaanvoer op elk verbindingskanaal draagt bij aan de esthetiek van het geheel.

 

 

Meer artikelen