conduit de raccordement
conduit de fumée pour appareils à granulés
conduit qui optimise la performance des appareils
raccordement pour poêles à granulés
conduit de raccordement
conduit de fumée pour appareils à granulés
conduit qui optimise la performance des appareils
raccordement pour poêles à granulés

PGI

Rookkanalen voor pelletkachels

Onder invloed van de thermische regelgeving EPB worden woningen steeds hermetisch dichter. Daarom ontwikkelde Poujoulat, in samenwerking met de grootste kachelfabrikanten, het PGI-systeem. Dit systeem is specifiek bedoeld voor de aansluiting op pelletkachels. Lees Meer

Gedetailleerde beschrijving

Door de concentrische technologie, waarbij twee buizen in elkaar worden geschoven, wordt een luchttoevoer gecreëerd die niet alleen zorgt voor de isolatie, maar ook voor de toevoer van verbrandingslucht. De rookafvoer gebeurt via de binnenste buis. Deze nieuwe generatie rookkanalen optimaliseert de prestatie van pelletkachels en kan worden gebruikt in een nieuwbouwwoning of in een bestaande woning.

Poujoulat is trouw aan zijn ambitie om consumenten efficiënte en duurzame producten te bieden en heeft dit gamma ontwikkeld met een sterke nadruk op het milieuaspect. Met het PGI-systeem kan een energiebesparing tot wel 15 % worden bereikt.

Het PGI-gamma wordt via een beproefd en ISO 9001-gecertificeerd proces geproduceerd en is voorzien van het CE-merkteken met certificaatnummers 0071-CPD-0051 en 0052, en het document Technisch installatieadvies 14/08-1303.

 

 

 

Poujoulat-produit Poujoulat-produit-mobile

Technische kenmerken

CONCENTRISCH KANAAL
(met 2 in elkaar geschoven kanalen) waarmee
gerealiseerd wordt: 
- de toevoer van verbrandingslucht
-  afvoer van rook in hetzelfde kanaal.
Lucht die nodig is voor de verbranding
komt uit de buitenlucht het huis binnen en wordt
verwarmd als het in contact komt met de wanden
van het kanaal dat de rook afvoert.

Installatie en onderhoud

De installatie van uw rookkanaal moet worden uitgevoerd door vakmannen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant van uw verwarmingsinstallatie.

De regelgeving vermeldt de verplichting om de schoorsteen tweemaal per jaar te vegen, met minimum één keer tijdens de verwarmingsperiode.

Wij raden U aan