COMBIFLUE

Dakuitgang 4 in 1

De dakuitgang Combiflue is een dakuitgang die verschillende aan- en afvoertechnieken combineert. Er is maar een opening door het dak nodig om 4 stromen af te voeren: aansluitingen op de verwarmingsketel, ventilatie en sanitaire luchtafvoer.

Dankzij de afwerkingsplaat met membranen, kan het geheel luchtdicht afgesloten worden (voorkomt warmteverlies), en is deze dakuitgang bijzonder geschikt voor lage-energiewoningen en renovaties. Lees Meer

Gedetailleerde beschrijving

De dakuitgang Combiflue is een modulair dakelement dat de dakdoorsteek van de technische afvoeringen van het huis mogelijk maakt (condensatieketel, ventilatiegroep en sanitaire ontluchting).

De dakuitgang Combiflue wordt droog geplaatst, zonder structuurversteviging, zonder interventie onder het dak. Deze wordt geleverd met een waterdichte dakdoorvoer vervaardigd volgens de helling en dakbedekkingsmateriaal voor een gegarandeerde dichtheid.

Dankzij de luchtdichte afwerkingsplaat onder het dak is deze dakuitgang bijzonder geschikt voor woningen met laag energieverbruik en voor renovaties.

Zoals alle gamma's van Poujoulat beschikt deze innovatie gebruik over de tienjarige garantie van Poujoulat en is het beschikbaar bij het distributienetwerk van Poujoulat.

Technische kenmerken

 • De dakuitgang Combiflue bestaat uit:
  • een kanaal Ø 2 x 80 mm voor aansluiting van een condensatieketel
  • een kanaal Ø160 mm voor de uitgang van de ventilatie (afvoer van geventileerde lucht)
  • een kanaal Ø 100 mm voor de sanitaire ontluchting
 • In één stuk.
 • Heeft geen bevestiging onder het dak nodig.
 • De afwerkingsplaat onder het dak is luchtdicht.
 • door KIWA (Gastec) en Ceric getest.

 

ZIJDES

Breedte L 55 cm
Doorsnede C x C 370 x 370
Hoogte achter: H 39.7 cm

 

Installatie en onderhoud

Overstijging van de nok en de regel van 8 meter. De uitmonding van het rookkanaal in de buitenlucht moet ten minste 0,40 m uitsteken boven ieder bouwgedeelte en op minder dan 8 m afstand liggen, behalve als er door kleine afmetingen van dat bouwgedeelte geen risico is dat de buitenopening van het kanaal zich niet in een hogedrukzone zou bevinden.

Wij raden U aan