ENTREPRISE
BEDRIJF

De POUJOULAT Groep, Europees marktleider in metalen rookkanalen en dakuitgangen, bezit de know-how voor het ontwerpen van volledige systemen voor rookgasafvoer en dit voor zowel ééngezinswoningen, collectieve en industriële gebouwen. De Groep draagt waarden als innovatie, energieprestatie en hernieuwbare energie hoog in het vaandel.

Poujoulat is een familiebedrijf gebaseerd te Niort (Frankrijk).

Wie zijn we ?

Een internationale group van 1500 medewerkers

De sleutelfiguren van de group :

 • •   200 Million Euros zakken cijfer
 • •  1500 werknemers
 • •   17 firma's (waarvan 8 Europese filialen)
 • • Bevestigd in 30 landen
 • •   Activiteit van de Groupe
  •         68% schoorsteen kanalen
  •        18% industriele schoorstenen
  •         14% hout energie


Onze waarde

In het hard van het bedrijf, sterkte en gedeelde waarden. Het Poujoulat avontuur is gebouwd rond eenvoudige en essentiële menselijke waarden : creëren, bouwen, uitbrijden, verdelen
Bouwen om te duren : het bedrijf is van plan voor lange termijn, haar medewerkers onderschrijven een collectief avontuur dat logisch is. Het resultaat draagt bij aan de verbetering van kennis, arbeidsomstandigheden kwaliteit van leven,met als doel het bevorderen van proffessionele groei door het succes van het bedrijf.

Een geëngageerd bedrijf

entreprise-engagee
Celsius, de stookplaats op biomassa op de site van Poujoulat SA, Niort (79)

Duurzame kwaliteit

Bij Poujoulat draait het om langetermijnacties. In samenwerking met de energetici, de fabrikanten van verwarmingstoestellen en de onderzoekslabo’s hebben we onze systemen ontwikkeld om de globale energieprestaties te verbeteren.

Wij ontwikkelen onze klanten om de kwaliteit en het onderhoud van de installaties te verbeteren.

Wij verzekeren de opvolging en de garantie van onze producten op lange termijn.

Respect voor het milieu

De groep Poujoulat maakt daar een prioriteit van. De beheersing van het energie- en waterverbruik, de beperking en correcte verwerking
van afval en het behoud van de waterkwaliteit maken deel uit van onze dagelijkse activiteiten.

96 %

afval werd gesorteerd
en gerecycleerd in 2015

7 000 t

CO2 werd vermeden
in 2015

entreprise-widget

Poujoulat werd bekroond op de Trophées
van de Sociale verantwoordelijkheid en milieuverantwoordelijkheid
Environnementale

Sponsoring

Poujoulat engageert zich op lange termijn voor sportclubs en atleten van hoog niveau. Voetbal met Chamois Niortais, volleybal met Volley Ball Pexinois de Niort, rugby met Niort Rugby Club, squash met Baptiste Masotti en waterskiën met Laura Phily, maken deel uit van onze partnerships.

 
Het zeilavontuur gaat verder ! Na 15 jaar van ongelooflijke emoties, gedeeld met Bernard Stamm (Imoca en Diam 24), blijven we het duo Hugues Puimatto en Marie Soler (Nacra 17) steunen en begeleiden we een evenement dat in de loop der jaren een must is geworden, de Tour Voile.

© Jean-Marie Liot / ASO

Eerst als concurrent met Diam 24 en daarna als officiële leverancier is Cheminées Poujoulat nu een officiële partner van Tour Voile, een zeiltour in volle ontwikkeling.     
Meer weten

Jérôme-grosset-Janin

Sinds 2004 steunt Cheminées Poujoulat Jérôme Grosset-Janin, kampioen van Frankrijk in 2013 en vice-Europees kampioen in 2015...
 
Meer weten

« Wij delen de waarden van sport op hoog niveau en begeleiden onze atleten tijdens hun carrière. »

activite_entreprise